Agenda2018

 

Lokale Nortvegia Lokale 1+2
8.30 – 9.00 Morgenmad
9.00 – 10.30 Velkomst og Keynote
10.45 – 11.30 Budgettering i Power Apps hos Aarhus Tech Containere for Begyndere
11.45 – 12.30 Data visualisering hos LEGO® Data transformation med Azure Databricks
12.30 – 13.30 Frokost
13.30 – 14.15 GDPR what now?
14.30 – 15.15 Nyt i Power BI Excel 2019 nyheder/Excel BI tips og tricks
15.15 – 15.45 Kaffe
15.45 – 16.30 Advanced Analytics og Machine Learning Power BI Custom Visuals
16.45 – 17.30 TV 2 BI i Azure Webscraping med Power BI
17.45 – 18.15 Opsamling og Afslutning
18.30 – Middag

Budgettering i Power Apps hos AARHUS TECH
Lasse Munk Madsen, Vicedirektør, AARHUS TECH
Er tiden kommet til at sige farvel til budgettering i Excel? Hos AARHUS TECH har vi netop taget det første skridt og droppet Excel som det primære budgetteringsværktøj og erstattet den mest centrale del af vores budget- og forecastproces med PowerApps. Vi fortæller hvordan vi har grebet opgaven an og hvilke resultater vi har opnået og løfter også sløret for nogle (for os) spændende erkendelser om hvad vi egentligt går og laver og hvorfor det måske kunne trænge til et gennemsyn – inspireret af et værktøjsskifte.

Containere for Begyndere
Steen Dybboe
Containere er ikke et nyt begreb, men med Docker og tilhørende værktøjer, som Kubernetes og lignende, er containere nu et seriøst alternativ til virtuelle maskiner. I denne session vil jeg introducere Docker og Kubernetes, og vise hvordan man kan anvende containere til afvikling af ”alt”, fra Micro Services til fulde applikationer. Fokus vil være på, hvordan man ekstremt let kan installere og køre MS SQL Server på forskellige platforme, og skifte mellem versioner. Indrømmet at der ikke er så meget BI Power i dette, men hvis du vil introduceres til lidt Linux, noget bash og en hel masse Docker, så er dette din session.

Datavisualisering hos LEGO®
Sabina Helmer Reinau, Data Management, LEGO
Datavisualisering er et af de centrale punkter, hvis man ønsker at sikre et godt grundlag for data-drevet beslutningstagning. Hos LEGO® har man de seneste år arbejdet med at klæde BI-specialister, så vel som analytiker på, så de ved hjælp af en række retningslinjer kan sikre god datavisualisering ved udarbejdelse af analyser, rapporter og dashboards. Oplægget vil give et kort indblik i disse retningslinjer fra såvel en teoretisk, som praktisk vinkel.

Data transformation med Azure Databricks
Just Thorning Blindbæk
Vi siger velkommen og tager et kig på hvad Azure Databricks er og hvordan den passer det ind i den moderne cloud baserede Data Warehouse arkitektur. Kort fortalt: Et optimeret Apache Spark-miljø der både kan batch og realtime transformere kæmpe datamængder. Skriv din kode i enten Python, Scala, R eller SQL og gem den i Notebooks.

GDPR whats now?
Ole Kjeldsen, Teknologi- & Sikkerhedsdirektør, Microsoft
Persondataforordningen trådte i kraft pr. 25. maj 2018, men hvad er der sket siden, og hvad skal du som chef være opmærksom på her efter d. 25. maj 2018?

Nyt i Power BI
Lars Andersen, Technology Solutions Professional, BI, Microsoft
I år har Power BI fejret 3 års fødselsdag og der er igen i år kommet rigtig mange nye features til. På denne session ser vi på nogle af de features, som er kommet årets løb – bl.a. composite models, aggregations, nye matrix features, nyt modelling view og rdl-rapporter i servicen. Vi ser også lidt på kommende features. Der vil være mange demoer i denne session.

Excel 2019 nyheder/Excel BI tips og tricks
Heine Fjord Nielsen
I september blev Office 2019 frigivet. Det er “on-premises” versionen af Office. Versionen tager udgangspunkt i et øjebliksbillede af funktionaliteten i Office 365.
Det giver en god anledning til at gennemgå alle de nyheder, der har været på BI-fronten i Excel siden Office 2016: Nye graftyper, nyheder i pivottabeller samt andre forbedringer til BI og databasetilgang
Vi gennemgår nyhederne, og undervejs vil I også få tips og tricks til BI-funktionerne i Excel.

Advanced Analytics og Machine Learning
Nis Johan Holleufer, Dataminds
Fra deskriptiv rapportering til større fremsyn og indsigt. Advanced Analytics handler om hvordan vi effektivt bruger statistik til at understøtte forretningsmæssige beslutninger. Vi går i denne session ind under huden på konkrete Analytics projekter ved brug af R, SQL, Power BI mv. og ser hvordan de effektivt kan understøtte beslutningsprocesser og automatisere arbejdsgange på tværs af organisationen.

Power BI Custom Visuals – hvorfor og hvordan?
Søren Damgaard Laursen
Power BI Custom Visuals er en interessant måde hvorpå Power BI tilbyder understøttelse af meget specifikke forretningsmæssige rapporterings- og visualiseringsbehov, der ikke umiddelbart er dækket ind af de standardvisualiseringskomponenter, der leveres sammen med Power BI. I dette indlæg vil jeg præsentere hvorfor man skal arbejde med Custom Visuals, hvilke fordele og ulemper, der er ved at udvikle og anvende egne visuals i Power BI, og ikke mindst hvordan man kan komme i gang.

TV 2 BI i Azure og deep dive på Google Ad Manager integration
Maja Grubbe Hildebrandt og Lars Hammer, TV 2
TV 2 startede i december 2017 på at lave BI løsninger i Azure. Vi vil givet et overblik over vores løsninger, vores principper og de teknologier, som vi anvender.
Vi vil dele ud af de lærdomme, som vi har fået med Azure, og vi har efterhånden en række Azure teknologier i søen: Function Apps, Data Factory, Logic Apps, SQL Database, Event Hub, Stream Analytics og Data lake.
Integration med API’er er en særlig udfordring, så vi vil give en introduktion til, hvordan vi ved hjælp af serverless functions og asynkrone API kald henter data fra Google Ad Manager (tidligere Google DFP) til vores BI løsning.

Webscraping med Power BI og lidt mere Avanceret Webscraping med C#
Janus Søndergaard
WWW er fuld med gode datakilder og mere og mere data bliver i dag stillet til rådighed for os BI folk som på en nem måde som OData services, men der findes også mange andre gode datakilder, som vi skal arbejde lidt mere for at få hentet.
Denne session giver et hurtigt indblik hvordan hjemmesider i dag er opbygget vha. HTML, CSS og JavaScript, og dernæst hvordan vi udnyttet dette når vi skal downloade indhold her fra gennem 2 demoer, som viser hvor hurtigt man kan komme i gang med webscraping.