Agenda 2021

 

  Suecia Lokale 11/12
8.30 – 9.00 Morgenmad
9.00 – 10.30 Velkomst og Keynote
10.45 – 11.30 Praktisk erfaring med Azure Data Lake
Søren Ravn, Nuuday
Distribution af Paginated Reports
Lars Andersen, Microsoft
11.45 – 12.30 Tabular Editor 3 fra A til Å
Daniel Otykier, Kapacity
Når data lyver
Mathias Halkjær Petersen, JDM
12.30 – 13.30 Frokost
13.30 – 14.15 Scenarieberegninger og visualiserings tricks i landbruget
Ole Helverskov og Tine Hejgaard, SEGES
Det traditionelle moderne Data Warehouse
Just Thorning Blindbæk
14.30 – 15.15 Få styr på dine integrationsprocesser og hjemløse data
Ásgeir Gunnarsson
Dynamics 365 Finance and Operations
Heine Fjord Nielsen
15.15 – 15.45 Kaffe
15.45 – 16.30 Microsoft Azure Cognitive Services
Janus Yde Søndergaard
Analyse via kort i Power BI
René Manggaard
16.45 – 17.30 Nye muligheder og værdie
Rikke Skytte
17.30 – 18.00 Opsamling og Afslutning
18.30 – Middag

Praktisk erfaring med Azure Data Lake
Søren Ravn, Solution Architect, Data & AI, Nuuday
Hvad kan datalake bidrage med i et klassisk SQL datawarehouse setup, kort gennemgang af teknologien bag Data Lake. Hvad er et Lakehouse. Hvordan griber man navngivning, zoner, file formater an, så man får værdi af standardisering. Ad hoc query/data exploration med Azure Synapse Analytics – Serverless SQL pool

Distribution af Paginated Reports
Lars Andersen, Microsoft
I denne session vil vi kigge på mulighederne for at distribuere Paginated Reports til slutbrugere. Vi vil både se på de indbyggede abonnements-muligheder samt hvordan man kan anvende Power Automate, som giver mere fleksibilitet. Kravene til licensering vil også blive gennemgået

Scenarieberegninger og visualiserings tricks i landbruget
Ole Helverskov og Tine Hejgaard, SEGES
I 2018 fik de danske landmænd deres første Power BI analyse til rådighed embedded ind i deres daglige managementværktøj og siden da har vi, hos SEGES, lavet mange Power BI løsninger til landmænd og deres rådgivere. Vores brugergruppe spænder bredt fra landmænd, der allerhelst vi printe vores Power BI rapporter og have dem med i stalden til rådgivere der bruger Power BI til scenarieberegninger og økonomiske analyser. I dette indlæg vil vi vise en af vores nyeste analyser, kombinationer af import og direct query, modelleing i Tabular Editor, scenarieberegninger, samt vise nogle visualiserings tricks, der øger brugervenligheden for vores brugere.

Tabular Editor 3 fra A til Å
Daniel Otykier, Principal Architect & MVP, Kapacity
Tabular Editor 3 er premium-udgaven af Tabular Editor 2, som de fleste Power BI og Analysis Services udviklere efterhånden kender. I denne demo vil vi prøve at nå hele vejen rundt om værktøjet og alle de mange nye funktioner, der gør Tabular Editor 3 til et sandt “one-stop-shop” for udvikling og vedligeholdelse af både Power BI og Analysis Services datamodeller: Forbedret brugergrænseflade, DAX-kodeværktøj i verdensklasse, dataadgang og impersonation, og meget, meget mere. Vel mødt!

Det traditionelle moderne Data Warehouse
Just Thorning Blindbæk, MVP
Big data, Databricks og nu også Synapse Analytics. Microsoft fokuserer virkelig på, hvordan man sammensætter BI- og DWH-løsninger, der kan håndtere enorme mængder data. Men hvad med de “almindelige” løsninger til SMB-markedet? Hvordan sammensætter vi en fornuftig og økonomisk overkommelig Azure-løsning til dem? Hvor vi kan genbruge alle de kompetencer, vi allerede har opbygget fra at lave de samme løsninger på SQL Server. Denne session vil gennemgå og vise dig, hvordan du opsætter et meget simpelt ETL framework baseret på Data Factory, Data Lake, SQL DB og Power BI. Al kode vil blive gjort tilgængelig, så du kan downloade og bruge den!

Når data lyver – Typiske mønstre for manipulering af data
Mathias Halkjær Petersen, JDM
Data skal helst føre til forandringer eller påvirke beslutninger, eller er det nytteløst. Men hvad nu hvis datagrundlaget er forkert eller er decideret blevet manipuleret med? Vi dykker vi ned i typiske måder at manipulere med data. Vi sætter os selv i data-skurkens sko og finder måder vi kan misrepræsentere virkeligheden efter bedste evne. I denne dels finurlige dels alvorlige session følger vi whitehat tankegangen og bliver klædt på til at opdage typiske ondsigtede mønstre, sådan at beslutninger kan tages på det bedste, mest retvisende grundlag.

Få styr på dine integrationsprocesser og hjemløse data
Ásgeir Gunnarsson, MVP
Bruger du SSIS eller ADF til at integrere dine systemer? Har du lyst til at få bedre indsigt ind i, og måske vise dine brugere, hvordan dine pipelines kører? Har du forretningsprocesser som er kritiske men svære at overvåge? Har du data som ligger i Excel filer eller I dine ansattes indboks? Hvis du har sagt ja til en af disse spørgsmål, så kom og se hvordan ExMon kan hjælpe dig med at finde svar. I denne demorige session vil vi se hvordan du kan monitorere dine integrationspipeline og give andre lov til at se og starte processer selv. Vi vil se hvordan du kan overvåge forretningsprocesser samt give besked og uddele opgaver.  Sidst men ikke mindst vil vi se hvordan du kan finde et hjem til hjemløse data og bygge forretningsregler omkring deres indsamling.

Dynamics 365 Finance and Operations – sådan hentes data til eget datawarehouse
Heine Fjord Nielsen
I de tidligere versioner af Microsoft Dynamics AX har vi været vant til at hente data til BI-løsninger direkte fra SQL serveren. I efterfølgeren, den nye cloud baserede Dynamics 365 Finance and Operations, er dette ikke længere muligt. Vi kigger på mulighederne for at hente data fra ERP løsningen til vores eget datawarehouse.

Analyse via kort i Power BI
René Manggaard
Synes du også at Microsofts indbyggede kortfunktionalitet i Power BI lader en del tilbage at ønske.
Vi kigger hurtigt på de indbyggede funktionaliteter, men hovedvægten kommer til at ligge på anvendelse af James Dales Iconmap custom visual.
James gæstede MSBID 2020 i vores online special, men denne session vil gå dybere ind i hvad der også skal til på datasiden ift. at klargøre til anvendelse af James’ fremragende custom visual.

Microsoft Azure Cognitive services
Janus Yde Søndergaard
Cognitive Services er Microsofts bud på Machine Learning til “alle os” som ikke er statistik og algoritme eksperter. Denne session giver en kort introduktion til de forskellige Cognitive Services, og forholder sig til hvilke som potentielt kan gøre sig anvendelige i en klassisk BI løsning. Derudover vises en kort demonstration af implementering af services.

Nye muligheder og værdier
Rikke Skytte, Adfærds og fremtidsforsker
Et indsigtsfuldt blik på den tidsånd vi lever i, og hvor vi er på vej hen ud fra et menneskeligt perspektiv. Med lige dele viden og inspiration får i indblik i hvordan den seneste tid har formet os og vores forbrug, samt et overordnet bud på den fremtid vi går i møde. Konkrete fremtidige megatrends og tendenser bliver præsenteret på en levende og underholdende måde, som vil gøre jer klogere på hvordan vi kommer til at leve og bo, samt hvordan i kan intrigere det jeres produkts fremtid.