Agenda 2017

Lokale 1 Lokale 2
8.30 – 9.00 Morgenmad
9.00 – 10.30 Velkomst og Keynote
10.45 – 11.30 Erfaringer med Power BI hos AARHUS TECH SQL Server 2017 Database Engine – Er der nyheder?
11.45 – 12.30 Agil platform med SSIS og BIML Nyt i Power BI
12.30 – 13.30 Frokost
13.30 – 14.15 Cloud BI hos SEGES Uddannelsesregistret i Uddannelses- og Forskningsministeriet
14.30 – 15.15 IoT – Forstå og elsk værdikæden Faciliter self-service med Azure Data Catalog
15.15 – 15.45 Kaffe
15.45 – 16.30 Enterprise Business Intelligence og Analytics i BESTSELLER Microsoft PowerApps og Microsoft Flow
16.45 – 17.45 Opsamling og Afslutning
18.00 – Middag

Enterprise Business Intelligence og Analytics i BESTSELLER
Henrik Høj Hornshøj, Solution Architect
Mark Frank Hedegaard, BI & Planning Manager, BESTSELLER
BESTSELLER gik i starten af 2017 for alvor i gang med at skabe den fremtidige Business Intelligence og Analytics løsning til Enterprise brug for den samlede koncern. Hør hvordan de i processen, ud over at skabe den nye cloud baserede Microsoft BI løsning, som erstatter legacy løsningerne, har medvirket til en organisatorisk forandrings- og modningsproces.
Bliv desuden klogere på PowerBI premium sammen med Azure Analysis Services og hvordan der nu er skabt bedre muligheder for R, Advanced Analytics og på sigt Machine Learning for BESTSELLER.

Microsoft PowerApps og Microsoft Flow
Heine Fjord Nielsen
Microsoft har med applikationerne Microsoft PowerApps og Microsoft Flow gjort det let og intuitivt at ”sætte strøm” til mange af virksomhedens interne arbejdsgange.
Applikationerne kan anvendes til at automatisere en lang række opgaver og gøre dataopsamling og datavisning mobil.
Vi prøver at oprette forskellige flows og ser hvordan de kan spille sammen med vores egne PowerApps.

SQL Server 2017 Database Engine – Er der nyheder?
Steen Dybboe
Den største nyhed ved SQL Server 2017 er nok, at den kommer så hurtig efter SQL Server 2016, så hvorfor skal vi så overhovedet interessere os for denne release.  Det skal vi fordi meget af det nye ligger nede i kernen på serveren og har med optimering at gøre.
I denne session beskrives nogle af de synlige forandringer i T-SQL, visioner omkring Columnstore, batchmode og In-Memory OLTP, nye optimeringsmuligheder, herunder adaptive joins, QueryStore assisteret optimering og Autotuning
Denne session vil bevæge sig i grænselandet mellem 2016 og 2017. Det bliver lidt teknisk, men der vises så mange demoer som muligt.

Cloud BI hos SEGES
Jesper Korsgaard Nielsen, Systemudviklingschef, SEGES
Just Thorning Blindbæk
Hør hvordan SEGES har udviklet en komplet BI løsning i skyen til Arla’s 12.000 landmænd i syv forskellige lande. Få indblik i baggrunden, arkitekturen og alle de forskellige Azure teknologier der indgår.

Agil platform med SSIS og BIML
Timo Paukku Dinnesen, Systemudvikler, Bankdata
Bankdata har det seneste år arbejdet på en ny platform til financiel indberetning. Krav til platformen var behov for nem refaktorering og en minimal arbejdsgang i skiftet mellem analyse og udvikling. På få uger var vi igang og platformen er siden ændret utallige gange som led i en agil udviklingsprocess. Denne session vil fortælle om vejen fra “ingenting” til platformen som den ser ud nu, og belyse hvilket fordele og ulemper vi er stødt på undervejs.

IoT – Forstå og elsk værdikæden
David L. Bojsen, Data Solution Architect, Microsoft
IoT indeholder en masse elementer som vi allerede kender fra vores nuværende arbejdsprocesser, tilsat en masse ”dimser” der genererer data.
Denne session belyser hvordan dimser, connectivity og edge computing hænger sammen med traditionelle discipliner som data opsamling, forædling, behandling,
data mining og visualisering samt beslutningsstøtte (eller automatiserede beslutninger).

Uddannelsesregistret i Uddannelses- og Forskningsministeriet
Kim Dehn, Uddannelses- og Forskningsministeriet
Thomas Lange, Lange Gruppen
Uddannelsesregistret i Uddannelses- og Forskningsministeriet er et centralt masterdatasystem for flere styrelser og indholdskontorer. Systemet er etableret gennem SQL Server 2016 Master Data Services.
I denne case præsenteres først rationalet bag etableringen af et fælles masterdatasystem i ministeriet. Hernæst præsenteres selve MDS-løsningen med vægt på dets arkitektur og opgaver, herunder dets modeller, entiteter, opdateringsjobs og de mange forretningsregler (Stored Procedures) som skaber sammenhæng og dynamik.

Erfaringer med Power BI hos AARHUS TECH
Lasse Munk Madsen, Vicedirektør, AARHUS TECH
Hør om AARHUS TECH’ s rejse med Power BI på godt og ondt. Fra SSAS traditionel multidimensionel ledelsesrapportering via PowerPivot add-in over SSAS tabular til PowerBI.com. AARHUS TECH bruger i dag Power BI som fundamentet for al ledelsesrapportering fra bestyrelse til ad hoc analyser. Vi fortæller om de udfordringer og den rejse vi har været ude på i forhold til en teknologi i rivende udvikling, rapporteringsmæssigt paradigmeskifte og nogle gange ophedede diskussioner med eksterne konsulenter.

Nyt i Power BI
Lars Andersen, Technology Solutions Professional, BI, Microsoft
Siden Power BI blev lanceret i sin nuværende form i sommeren 2015, er der kommet rigtig mange nye features. Alene i kalenderåret 2016 blev der leveret tæt på 200 nye features – og i 2017 er der også leveret rigtig mange nye features.
I denne session vil vi bl.a. se på nye muligheder for ekstern deling, bookmarks, drillthrough, nye visualiseringsmuligheder og ny udgave af on-premises Power BI Report Server.

Faciliter self-service med Azure Data Catalog
Lars Kühn Thomsen, Head of Business Intelligence, Danske Commodities
Denne session vil gøre dig klogere på Azure Data Catalog (ADC), beskrive udviklingen indenfor Business Intelligence domænet, give konkrete anbefalinger til, hvordan du sikrer de rette kompetencer til at supportere organisation (nu og i fremtiden) samt hvilke andre værktøjer og services vi mener du bør fokusere på. Der bliver også tid til et par demoer og introduktion til nogle af de mere avancerede muligheder med ADC.