Agenda 2023

 

  Suecia Lokale 4
8.30 – 9.00 Morgenmad
9.00 – 10.30 Velkomst og Keynote
10.45 – 11.30 Find the Spark as a SQL data Warehouse Developer Fra Power BI til Fabric på 5 minutter
11.45 – 12.30 Anvendte Data Storytelling-metoder i Power BI Nye Language Features i SQL Server 2022
12.30 – 13.30 Frokost
13.30 – 14.15 Sydbanks rejse med Data Governance Hvad er dbt, og hvorfor bruger LINAK dbt?
14.30 – 15.15 TimeXtender – Erfaring med større implementering hos Evida Power BI Paginated Reports
  Kaffe
15.45 – 16.30 Fabric vs SQL Server, BI Solution Showdown Hurtigere og bedre BI udvikling gennem udvidet samarbejde 
16.45 – 18.00 BØVL!
Nils Villemoes
18.00 – 18.30 Opsamling og Afslutning
18.30 – Middag

 

Find the Spark as a SQL data warehouse developer
Ásgeir Gunnarsson
Er du en SQL Server Data Warehouse udvikler der overvejer gå i gang med Spark – så er denne session er for dig! Med baggrund i Ásgeirs egne erfaringer fra overgangen fra SQL til Spark, vil vi dykke ned i sammenligningen mellem et SQL Data Warehouse og et Spark Data Lakehouse. På sessionen vil du høre og ligheder og forskelle og finde ud af hvordan du kan prøve Spark uden store omkostninger. Du vil forlade sessionen med en klarere forståelse af, om Spark passer til dine behov, og med tips til at starte din Spark rejse.

Fra Power BI til Fabric på 5 minutter
Thomas Bærentsen
Før havde vi “Excel Hell”, og nu har vi måske fået “Power BI Hell”, da brugere spredt rundt i organisationen har lavet deres egen ETL implementering i Power BI. Fabric Dataflow kunne være et sted at samle denne ETL et centralt sted, så vi også har mulighed for at genbruge implementeringen flere steder i organisationen. I denne session tager vi et kig på, hvordan vi kan løfte power query fra brugernes mange Power BI rapporter over i Fabric Dataflow.

Anvendte Data Storytelling-metoder i Power BI
Anders Mayland, Front End Engineer, Pandora
Rapporter og dashboards formår sjældent at engagere deres målgrupper, samt forklare de data de præsenterer. Resultatet er ofte ineffektiv datakommunikation, der besværliggør opdagelse af indsigter, som leder til handling. Denne præsentation fokuserer på effektiv data storytelling og hvordan man anvender nogle af dets metoder i Power BI-rapporter. Vi vil afmystificere begrebet ”Data Storytelling” og se dets potentiale ifm. kommunikation af data. Ved at implementere udvalgte Data Storytelling-teknikker i Power BI, ser vi hvordan resulterende rapporter bliver langt mere engagerende og forklarende for brugere, hvilket har øget adoption og sandsynlighed for at finde indsigter i data til følge.

Nye Language Features i SQL Server 2022
Steen Dybboe
I SQL Server 2019 blev Transact SQL beriget med ……. APPROX_COUNT_DISTINCT. Og ikke mere. I 2022 er der tilføjet en lang række funktioner, som måske eller måske ikke kommer til at berige VORES hverdag fremover. Jeg vil gennemgå disse nye funktioner, samt beskrive de pt. kendte udvidelser af eksisterende funktionaliteter. En lille time i SQL Fabric’en.

Sydbanks rejse med Data Governance
Mads Fog, Sydbank
Data Governance i Sydbank og hvordan det er startet ud af et compliancekrav og i dag også i høj grad betragtes som fundament for værdiskabelse.

  • Indretning af organisation.
  • Brug af datakatalog.
  • Fremtidige ambitioner.

Hvad er dbt, og hvorfor bruger LINAK dbt?
Sean Douglas Thomsen, Linak
Med open source værktøjet (Data Build Tools) dbt kom vi ud af et morads af Databricks’ notebook og workbooks til en mere fleksibel og robust løsning, som endda med få ændringer kan migreres til et Fabric Warehouse!
Jeg giver en detaljeret demo af dbt og dykker ned i, hvilke udfordringer dbt løser i LINAK’s data platform.

TimeXtender – Erfaring med større implementering hos Evida
René Manggaard og Martin Laurberg Knudsen, Evida
One size fit no one!
Implementering af en dataplatform af en vis størrelse kræver typisk en vist kompetenceniveau og typisk en del værktøjer.
TimeXtender tilbyder en lidt anden tilgang til Data Engineering delen, hvor visionen er at gøre det til en mindre teknisk øvelse.
Forestil dig eksempelvis at slippe for Git, og samtidig på push button deploy som standard funktionalitet.
I denne session dykker vi ned i vores key-findings fra implementering af TimeXtender hos Evida, hvor vi har været i gang med TimeXtender i ca. 1 år.

Power BI Paginated Reports
Heine Fjord Nielsen
Reporting Services rapporter er blevet genoplivet. Denne gang som Power BI Paginated Reports. I denne session tager vi et blik på værktøjer og anvendelsesmuligheder for denne nye (gamle) funktionalitet. Vi ser på opbygningen af paginated reports og mulighederne for at skemalægge udsendelser af paginated reports ved hjælp af Power Automate.

Fabric vs SQL Server, BI Solution Showdown
Henrik Zacher Molbech og Janus Søndergaard
Se med mens Henrik og Janus implementerer samme dimensionelle datamodel i både Microsoft Fabric og på Microsoft SQL Server i Azure, og vær med når de sammenligner udvikler oplevelse og features.

Hurtigere og bedre BI udvikling gennem udvidet samarbejde
René Pedersen
Der er for mange tilfælde i dag hvor vi slet ikke får værdi nok ud af de ressourcer der investeres i BI. Lige fra unødvendigt lange projekter til løsninger der ikke bruges af de forretningsenheder de var tiltænkt. Årsagen kan tit føres tilbage til utilstrækkelig sparring med forretningen og en manglende idé om hvad data skal bruges til. Løsningen er forbedring af måden der samarbejdes mellem forretningen og data teknikerne, og derigenem skabe bedre forståelse.
Denne session vil give inspiration til hvordan man kan komme i gang med at skabe gode rammer for et værdifokuseret samarbejde omkring data.

BØVL!
Nils Villemoes, Foredragsholder og ledelsesekspert
Bøvl er jysk og betyder noget bryderi, som vi nødigt vil undvære. Har vi ikke bøvl i vores liv, bliver det tomt og meningsløst. Vi har som mennesker brug for noget at stå op til, at gå op i og ikke mindst at slås for! Bøvl er rent faktisk også en by i Jylland udenfor Sdr. Omme og midt i byen slår vejen symptomatisk et knæk. Bøvl betyder nemlig også bøjet i modsætning til de ting, der er lige ud af landevejen, men samtidig også alt for kedelige. Kan det være en af tidens store udfordringer – at vi slet ikke har bøvl nok til alle?